Πιστεύουμε ότι κάθε επαφή με τον ασθενή είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε !

Μπουλινάκης Ουρολόγος

Διεύθυνση Ιατρείου Διευθυνση

Δορυλαίου 10-12, Πλατεία Μαβίλη - Αθήνα
Λεωφόρος Κρυονερίου 56, Κρυονέρι

τηλέφωνο επικοινωνίαςΤηλέφωνο

210 6455 293 - 216 9390 630 - 6980 117 030

καρκίνος προστάτη

Καρκίνος Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) στους άντρες. Η μέση ηλικία εμφάνισης είναι τα 65-70 έτη με σημαντικό παράγοντα την κληρονομικότητα.

Η πρόληψη σώζει…

Ο καρκίνος του προστάτη ΔΕΝ δίνει πάντα συμπτώματα στα αρχικά στάδια και η έγκαιρη διάγνωση παίζει το πιο σημαντικό ρόλο στην θεραπεία. Γι΄αυτό το λόγο, πρέπει όλοι οι άντρες να επισκέπτονται έναν ουρολόγο στα 50 τους. Αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, τότε πρέπει να τον επισκέπτονται από τα 40 έτη.

 

 

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο ασθενής θα πρέπει να κάνει:

• μια αιματολογική εξέταση (PSA),

• έναν υπέρηχο (διορθικό), και το πιο σημαντικό,

• να υποβληθεί σε δακτυλική εξέταση, καθώς είναι η πιο σημαντική εξέταση.

Εφόσον προκύψουν στοιχεία καρκίνου, ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί σε βιοψία του προστάτη για την ιστολογική διάγνωση. Η ιστολογική διάγνωση θα μας οδηγήσει στην κατάλληλη επιλογή θεραπείας. Θεραπεία Η επιλογή της θεραπείας (επεμβατική η μη) εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως η ηλικία του ασθενούς, η γενική του κατάσταση, αν υπάρχουν μεταστάσεις και πού υπάρχουν. Η απόφαση πρέπει να παρθεί νωρίς μετά από τις συστάσεις του θεράποντα ουρολόγου.

The Prostate drawing Designed by brgfx / Freepik (without the cancer circle)