Πιστεύουμε ότι κάθε επαφή με τον ασθενή είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε !

Μπουλινάκης Ουρολόγος

Διεύθυνση Ιατρείου Διευθυνση

Δορυλαίου 10-12, Πλατεία Μαβίλη - Αθήνα
Λεωφόρος Κρυονερίου 56, Κρυονέρι

τηλέφωνο επικοινωνίαςΤηλέφωνο

210 6455 293 - 216 9390 630 - 6980 117 030

Multiple myeloma is a plasma cell tumor that homes to and expands in the bone marrow and that, despite the new available drugs, remains incurable. We report the case of a 69-year-old male with multiple relapsed multiple myeloma(MM), who was found to have a testicular plas-macytoma. He presented with a gradually enlarging scrotal mass. Following orchidectomy, pathologic examination of the specimen demonstrated a plasmacytoma.

 

Διαβάστε Περισσότερα / Read More

κιρσοκήλη

Η κιρσοκήλη είναι μια συγγενής διαταραχή στον άντρα. Κάτι δηλαδή με το οποίο έχει γεννηθεί. Είναι η ελικοειδής διάταση των φλεβών του όρχεως και πρόκειται για φλεβική ανεπάρκεια (όπως οι κιρσοί στα πόδια). Πιο συχνά παρατηρείται στον αριστερό όρχι (95%), και αυτό οφείλεται σε ανατομικούς λόγους. Σπανιότερα εμφανίζεται στον δεξί όρχι ή και στους δύο μαζί. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, θα πρέπει να εξεταστεί και η πιθανότητα ύπαρξης κάποιας άλλης πάθησης (πχ. νεοπλασία του νεφρού).

έλεγχος προστάτη,psa

Το ειδικό προστατικό αντιγόνο είναι μια εργαστηριακή εξέταση αίματος η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από τη δεκαετία του ’80 και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου.Ο καρκίνος του προστάτη ανιχνεύεται σε περίπου 1 στους 4 άντρες και περίπου 1 στους 5 θα πρέπει να υποβληθεί σε βιοψία προστάτη. Ο προληπτικός έλεγχος (screening) για τον καρκίνο του προστάτη πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο σε όλους τους άντρες από την ηλικία των 50 και πάνω. Ο λόγος είναι απλός. Ο καρκίνος του προστάτη συχνά δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα στα αρχικά στάδιά του, όταν μπορεί να είναι και πλήρως ιάσιμος. Για αυτό το λόγο οι προληπτικές εξετάσεις είναι τεράστιας σημασίας, στην πρώιμη διάγνωση της νόσου και περιλαμβάνουν τα εξής:

καλοήθης υπερπλασία προστάτη

Η ανδρική σεξουαλική ορμόνη τεστοστερόνη είναι ο πρώτος υπεύθυνος για την αύξηση του μεγέθους του προστάτη.


Ο προστάτης είναι ένας μικρός αλλά σημαντικός αδένας στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα. Ο κύριος ρόλος του πείναι να παράγει υγρό που προστατεύει και τροφοδοτεί το σπέρμα. Ο προστάτης δημιουργεί περίπου το ένα τρίτο του υγρού που εκσπερμάται (απελευθερώνεται) από το πέος στον οργασμό (κατά τη σεξουαλική κορύφωση).

Στους νεαρούς άνδρες ο προστάτης έχει μέγεθος περίπου ενός καρυδιού, βάρους 10-20 γραμμάρια, αλλά αυξάνεται με την ηλικία. Ο προστάτης βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει το άνω μέρος της ουρήθρας.

Πώς μεταβάλλεται ο αδένας του προστάτη με την ηλικία;

αίμα στα ούρα

Σημαντική πληροφορία στη διάγνωση, είναι αν η αιματουρία είναι ανώδυνη ή επώδυνη.
Τα ούρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν περιέχουν αίμα. Όμως, ορισμένα άτομα παρουσιάζουν αιματουρία ή επεισόδια αιματουρίας, τα οποία οφείλονται σε διάφορες παθήσεις.

Αιματουρία σημαίνει ότι υπάρχει παρουσία αίματος στα ούρα. Μπορεί να συμβεί σε όλες τις ηλικίες και είναι ένα σύμπτωμα το οποίο απαιτεί διερεύνηση. Η αιματουρία μπορεί να είναι μακροσκοπική (τα ούρα είναι κόκκινα), η μικροσκοπική (φαίνεται η παρουσία ερυθρών αιμοσφαιρίων στο μικροσκόπιο).